Tibira živá voda

Nápoj výjimečný svým složením, celostní svým působením. Naladí, co bylo rozladěno. Spojuje co bylo přerušeno. Vyčistí, co bylo zaneseno. ... díky Tibi.

PŘEDSTAVENÍ FIRMY

TibiRa s.r.o. je ryze česká rodinná firma, sídlící na Hané uprostřed Moravy. Vznikla v polovině roku 2020 se záměrem vyrábět smysluplný produkt zlepšující kvalitu života lidí, založený na vysoké kvalitě bez kompromisů. Důvodem pro založení firmy se stala starobylá probiotická kultura, tzv. Tibi krystaly, která se od pradávna po celém světě používala pro výrobu domácích fermentovaných nápojů. Odrazovým můstkem potom bylo poznání uzdravené strukturované, tzv. živé vody či EZ vody, která umožnila výrobu nejen zkvalitnit ale i značně rozšířit. Prvním produktem byl tedy fermentovaný nápoj vyrobený dle VLASTNÍ UNIKÁTNÍ RECEPTURY, který byl oficiálně uveden na trh po získání všech osvědčení a certifikace v listopadu 2021.

 

CO JSOU TIBI KRYSTALY

Říká se jim také vodní kefír nebo japonská zrna. Tibi krystaly se vyskytují po celém světě, ale nikde nejsou úplně stejné. Zrnka-krystaly jsou produktem mléčného kvašení bakterií a kvasinek žijících v symbióze. Jedná se o polysacharid (je složen z mnoha molekul glukózy) s názvem Dextran. Vlastnosti Dextranu: Je hojně využíván nejen v potravinářství, ale i v kosmetice pro své pozitivní účinky na pleť. Působí protizánětlivě, zadržuje vlhkost na pokožce, zklidňuje suchou a problematickou pokožku, používá se v lékařství pro hojení ran. Bakterie mléčného kvašení jsou tradičně používány pro zkvašování - fermentaci potravin a jsou všeobecně považovány za prospěšné mikroorganismy. Tibi krystaly používají lidé ke kvašení (fermentaci) sladkých potravin i nápojů už po mnoho staletí, což dokazuje jejich pozitivní vliv na organismus. Řada kmenů, zvláště rodu Lactobacillus, má potvrzeny probiotické vlastnosti, což znamená, že u nich byl vědeckými studiemi dokázán zdravotní přínos pro konzumenta. Kromě hlavní role, spočívající ve stabilizaci střevní mikroflóry trávicího traktu příjemce, mohou probiotické bakterie mléčného kvašení pozitivně působit proti gastrointestinálním infekcím způsobenými viry a bakteriemi, zlepšovat stavy po podávání antibiotik, při zánětlivých střevních onemocněních, redukovat obsah sérového cholesterolu, zlepšovat metabolismus a stimulovat imunitní systém.

 

FERMENTACE - KVAŠENÍ

Fermentace (kvašení) je proces, při němž se organické látky postupně přeměňují na jednodušší látky a dochází ke zvyšování nutriční hodnoty potravin. Konzumace takových výrobků má pozitivní vliv na lidské zdraví, což je popisováno již po tisíciletí. V našem případě probíhá souběžně mléčné kvašení (díky bakteriím) bez přístupu vzduchu, tzv. anaerobní a alkoholové kvašení (díky kvasinkám). Fermentací bakterií vzniká mj. kyselina mléčná. Využívá se v přípravcích pro omlazení pleti, protože odstraňuje odumřelé buňky, dělá hebkou pokožku, rozjasňuje pleť a hydratuje ji. Pro své regenerační schopnosti je účinná v boji proti vráskám a pigmentovým skvrnám, sjednocuje tón pleti a stimuluje produkci kolagenu. Kyselina mléčná je považována za velmi silnou látku, která pro své antibakteriální a protizánětlivé účinky zklidňuje podráždění i akné a pomáhá ulevit od projevů ekzémů. Upravuje pH pleti i vlasů.

 

STRUKTUROVANÁ - ŽIVÁ VODA

Díky jedinečné technologii připomíná svými hodnotami vodu z ledovců a horských bystřin, je zdrojem výjimečných bioenergetických vlastností nápoje. Tato strukturovaná voda s vhodným pH, mikrobiálně stabilizovaná, bez volného chlóru a chemických látek, přispívá k harmonizaci a rovnováze organismu, má chuť živé vody jako z ledovce, takzvané 4. skupenství vody H3O2.

 

DÍKY UNIKÁTNÍ RECEPTUŘE JSOU TEDY VŠECHNY VÝROBKY:

  •  čistě přírodní – bez chemických přísad, konzervantů a barviv
  • živé
  • nepasterované
  • nefiltrované
  • pro dlouhodobé udržení vysoké kvality a bioenergie baleny ve skle a plechovkách
  • raw
  • vegan
  • bezlepkové
  • v omezeném množství daném kapacitou produkce
                                                               …. a proto má moc

harmonizovat tělo a psychiku
dodávat vitalitu
navracet lidi k sobě – vnímat své skutečné potřeby, své tělo, napojení na sebe

…. a proto je

  •  lahodná
  • osvěžující
  • ORIGINÁL

 

CO TIBIRA UMÍ

opravuje nerovnováhu – neduhy těla, neduhy v těle.
 
VYSOKÝ OBSAH PROBIOTIK – ZDRAVÝ MIKROBIOM

Probiotické bakterie jsou živé organismy, které, pokud jsou použity v dostatečném množství, působící blahodárně na zdraví člověka a zvířat. Jako probiotika slouží především bakterie mléčného kvašení, ale i jiné druhy bakterií a kvasinky. Efekty probiotik: zlepšují funkci slizniční bariéry, působí proti zánětu (prevence i terapie), regulují imunitu, upravují mikrobiální prostředí ve střevě, zabraňují kolonizaci a ulpívání patogenů MIKROBIOM – ovlivňuje: imunitní systém, metabolické choroby, využití energie z potravy, chronické choroby, alergie, autoimunitní onemocnění, citlivost jedince ke vzniku nádoru, funkce nervového systém a tím i naši psychiku

POSÍLENÍ IMUNITY

Posiluje organismus. Harmonizuje organismus – tím ho vrací do rovnováhy, podporuje návrat zdraví Najde místo v těle, kde obnoví správnost, tedy zdraví – obnovuje život v těle – podporuje život Dostává se přímo do buněk

SNIŽUJE PŘEKYSELENÍ ORGANISMU

Působí zásaditě - snižuje překyselení organismu, žaludku Podporuje správné trávení

 

FERMENTOVANÝ NÁPOJ (VODNÍ KEFÍR)

Složení: pitná voda, bakterie mléčného kvašení, kvasinkové kultury, cukr*, ovoce a zelenina *Cukr není přidáván jako ochucovadlo, ale jako výživa bakterií a kvasinek, aby mohl probíhat proces fermentace. Jako polysacharid je spotřebován bakteriemi a zbytek rozložen na jednoduché cukry – glukózu a fruktózu.

Deklarace: Energetická hodnota 45 kJ/100g (11 kcal/100g), tuky 0,00g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,00g, sacharidy 2,5g, z toho cukry 0,30g, bílkoviny 0,00g, sůl 0,00g, ethanol do 0,5%. Sediment není na závadu.

Trvanlivost: sklenice – spotřeba do 30-ti dnů od plnění – datum spotřeby uvedeno na obalu. I po otevření při správném skladování je trvanlivost do data spotřeby uvedeném na obalu. plechovka - spotřeba do 60-ti dnů od plnění – datum spotřeby uvedeno na obalu.

Skladování: uchovávat v chladu při teplotě +2°C - + 8°C

Velikost balení: sklenice 0,50 l, 1,00 l a demižon 3,00 l

Vratné sklenice: 3,00 l demižony vratné, zálohované, ostatní sklenice je možné vracet, není zálohováno

 

PROBIOTICKÉ KOUPELE

Podstatou a základem jeho výroby je výrobní proces nápoje, který se ale v určité fázi oddělí a probíhá dále za jiných podmínek. Složení: pitná voda, bakterie mléčného kvašení, kvasinkové kultury, cukr, ovoce Sediment není na závadu. Trvanlivost:spotřeba do 60-ti dnů od plnění – datum spotřeby uvedeno na obalu. I po otevření zůstává při správném skladování trvanlivost do data spotřeby uvedeném na obalu. Použití: 1-2 l na koupel, lokálně může být použito i neředěné (koupel nohou), vlasové zábaly – ředěné i neředěné aplikovat na vlasy, zabalit do ručníku a nechat 20 minut působit Skladování: v chladu při teplotě +2°C - + 8°C Velikost balení: 1,00 l (chystáme do sáčku vč. 2,00 l)