Zdraví, krása a volný čas

Degenerativní nemoci tepen, srdce a další známé civilizační choroby NEJSOU různé nemoci, ale SYMPTOMY, které jsou projevem jednoho hlubokého problému.

Chronický zánět jako společný jmenovatel civilizačních chorob.

Jak ukazují poslední výzkumy, degenerativní nemoci tepen, srdce a další známé civilizační choroby NEJSOU různé nemoci, ale SYMPTOMY, které jsou projevem jednoho hlubokého problému. Tímto problémem jsou CHRONICKÉ ZÁNĚTY.

CIVILIZAČNÍ CHOROBY - patří sem onemocnění jako jsou:

  • kardiovaskulární a cévní choroby,
  • diabetes,
  • rakovina,
  • ADHD, autismus,
  • osteoporóza, revmatoidní artritida, revma,
  • poruchy imunitního systému – alergie,
  • astma,
  • autoimunitní onemocnění,
  • neurovývojové poruchy,
  • duševní onemocnění,
  • deprese a úzkostné stavy,
  • Parkinson, Alzheimer, demence
  • křečové žíly,
  • štítná žláza,
  • ...a mnoho dalších

Vědci porozuměli příčinám tohoto zánětu a VĚDÍ, JAK JE ZASTAVIT!

Vyrovnáním rovnováhy Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin v těle a tím odstranění chronických zánětů.

Čím? Unikátním výrobkem BalanceOil!

 

 

BalanceOil

BalanceOil je unikátní synergická směs rybích tuků obsahující velké množství Omega-3 mastných kyselin EPA a DHA s vysokým obsahem polyfenolů z extra panenského olivového oleje nejvyšší kvality které mají dvojí účinek - efektivní ochranu buněk a protizánětlivé působení a přírodního vitamínu D3.

  • podporuje správnou funkci mozku,
  • podporuje správnou funkci srdce,
  • podporuje správnou funkci imunitního systému,
  • bezpečně a efektivně zvyšuje hladinu EPA a DHA v těle,
  • napomáhá vyvážení optimálního poměru Omega-6 : Omega-3 mastných kyselin,
  • zvyšuje hladiny polyfenolů a chrání tak krevní lipidy před oxidativním stresem,
  • přispívá k normální funkci zraku, normální hladině triglyceridů v krvi,
    k normálnímu krevnímu tlaku,
  • přispívá k normální hladině kalcia v krvi, prospívá kostem,
  • napomáhá zdravé funkci svalů, zdravým zubům a zdravému dělení buněk.

A proč právě BalanceOil? Protože pomáhá k dosažení správného poměru Omega 6 : Omega 3 v rámci 120 dnů. Správný poměr je nezbytný pro fungování buněčných membrán a celého organismu (mozek, srdce, cévy, klouby, kosti ...) - více ZDE

Změna způsobu stravování

Vypadá to, že cvičíme, jíme zdravé jídlo, ale přesto máme spousty zdravotních problémů. Vědci se shodují na tom, že jedna z hlavních příčin je nerovnováha mezi esenciálními mastnými kyselinami v našem těle.

95% lidí je v nebezpečí!

Konzumace průmyslově zpracovaných potravin způsobuje nerovnováhu mezi esenciálními Omega 6 a Omega 3 v buňkách, což vede k chronickým zánětům v těle. Konzumujeme mnoho Omega 6 a málo Omega 3. Omega 6 působí prozánětlivě, Omega 3 PROTIZÁNĚTLIVĚ.

Důsledky špatného stravování:

  1. Patologický poměr Omega 6 a Omega 3.

    Zdravý poměr je dle vědců 3 : 1 a nižší, ale průměrný Evropan při současném způsobu stravování dosahuje v průměru 15 : 1 (až 25 : 1), což přímo zvyšuje zánětlivé procesy v organismu.

  2. Patologický nedostatek polyfenolů.
    Potravinářský průmysl odstranil z potravin ochranné složky, tedy i polyfenoly, které působí protizánětlivě. Pokud například jablko vytváří polyfenoly, není to kvůli nám, ale pro vlastní ochranu. Polyfenoly jablko chrání před mikroby a před stresory, kterými jsou různá záření. Nejvíce jich najdeme ve slupce, která jablko chrání před vnějším prostředím, ale také v jádrech, protože v sobě mají uloženou DNA pro další generaci. Pokud některá firma z potravinového řetězce rychlého občerstvení zpracuje jablko, odstraní z něj právě slupku a jádra a tedy i polyfenoly. Zůstane jen vláknina, cukr a voda. Je zdravé jíst jedno jablko denně, méně zdravé je jíst denně jeden jablečný koláč od výše zmíněného řetězce.

  3. Patologický nedostatek prebiotik.
    Také tyto složky byly z naší stravy odstraněny. Vláknina neživí nás, ale mikroby v našich útrobách. Pokud nekonzumujeme dostatek speciálních druhů vlákniny, je náš střevní mikrobiom nevyvážený a důsledkem bude tendence k vyšší zánětlivosti ve střevech.
  4. Patologický nedostatek betaglukanů 1:3/1:6.
    Jedná se o další složku, která byla z naší stravy odebrána, tentokrát z technických důvodů, při zpracování potravin. Náš imunitní systém ale nedokáže bez betaglukanů adekvátně fungovat a my se stáváme náchylnějšími k alergiím a ztrácíme schopnost bojovat s infekcemi. Pokud k infekci dojde, setrvá v nás daleko delší dobu a může vést k chronickému zánětu.
  5. Patologický přebytek AGE a ALE.
    Potravinářský průmysl nám odebral ochranné složky a nahradil je chemickými ADE a ALE (konečné produkty glykace a lipooxidace). Tyto toxické složky vznikají při úpravě jídla za velmi vysokých teplot, mnohem vyšších , než jaké používáme v kuchyni. Jedná se o velmi prozánětlivé látky! Nemůžeme se tedy divit, že v naší populaci narůstá množství chronických zánětů a civilizačních nemocí. Pokud k tomu přidáme skutečnost, že tato strava je obvykle plná nevhodných cukrů a škodlivých tuků, dostáváme velmi alarmující obraz. K jeho úplnosti chybí ještě jedna věc, která vše korunuje: nerovnováha elektrolytů. Celkově se naše potraviny vyznačují nedostatkem minerálů, s přbytkem sodíku a vápníu, ale minimálním obsahem hořčíku a draslíku. Každý fyziolog ví, že nadbytek vápníku způsobuje přecitlivělost hladkého svalstva na impulsy, stěny tepen se smršťují a zvyšují náš krevní tlak. Dochází také ke zúžení průdušnic, což velmi komplikuje stav astmatiků. Podobným způsobem se zužují cesty u žen, což vede ke komplikovaným porodům. Naše nezdravé stravování takto pracuje proti nám v mnoha různých směrech.
  6. Přebytek cukrů a tuků.
  7. Nerovnováha elektrolytů: přebytek sodíku, nedostatek hořčíku a draslíku.

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že při poměru Omega 6 : Omega 3 4:1 a nižším se příčiny úmrtí snižují v průměru o 70-80% a zastavují se chronické záněty v těle.

Současně WHO doporučuje poměr těchto mastných kyselin minimálně 4:1, přičemž současná situace je úplně jiná!

V Evropě je tento poměr 15: 1 až 25:1 a v Americe dokonce 25:1 až 35:1.

Přečtěte si knihu "Ať je vaše jídlo vaším lékem", kterou napsal dr.Paul Clayton, Ph.D.

Cesta k životní rovnováze – rovnováha v buňce

Lidské buňky byly naprogramované na poměr Omega 6 : Omega 3 v poměru 1:1. Moderní, vysoce procesovaná a průmyslově zpracovaná strava (např. produkty hospodářských zvířat chovaných v zajetí, jež jsou krmené nezdravými krmnými směsi), obrovské navýšení konzumace Omega 6  v současnosti způsobuje velmi špatný poměr Omega 6 : Omega 3.

Průměrný Čech nebo Slovák má proto poměr 15:1 až 25:1, oproti 5:1 a vyšší pak způsobuje narušení a špatnou funkci buněčných membrán, které nejsou schopny dostatečně chránit prostředí uvnitř buňky.

To vede k produkci destrukčních enzymů (MMP), které uvolňují látky způsobující chronický zánět. V dlouhodobém horizontu může být takový proces příčinou celé řady symptomů, které označujeme jako „civilizační nemoci.“

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje správný poměr Omega 6 : Omega 3 do 4:1 a pro získání tohoto poměru užívání vhodných doplňků stravy s Omega 3. Vědci se však shodují, že klíčem ke zdravému fungování buněk je správný poměr 3:1 a nižší.

Fakta o buněčné membráně:

Lidský organismus je složen z cca 50 bilionů buněk. Každá buňka je chráněna buněčnou (cytoplazmatickou) membránou, která je tvořena dvojitou vrstvou fosfolipidů (mastnými kyselinami a proteiny). Pokud buněčná membrána nemá správný poměr (3:1 a nižší) esenciálních Omega 6 a Omega 3, tak je narušena správná funkce buňky.

Nesprávný Poměr Omega 6 : Omega 3 (3:1 a vyšší) má za následek:

  • zhoršenou propustnost buněčné membrány, nižší vstřebatelnost živin (kyslík, glukóza, vitamíny, minerály atd.),
  • nedostatečnou látkovou výměnu, detoxikaci,
  • prozánětlivé prostředí v buňkách,
  • oslabení imunity,
  • vznik chronických zánětů a z toho plynoucí civilizační nemoci.

Když tedy víme, co tento proces destrukce buněk a tkání způsobuje a jaké zdravotní problémy se s ním pojí a jak urychluje stárnutí, co tedy můžeme dělat?

BalanceTest

Praktický návrh, který pro vás máme, je zjistit, jaký je váš poměr mezi Omega 6 : Omega 3. Je to velmi jednoduché díky testu pro domácí užití, tzv. BalanceTest, analýzou pár kapek krve.

BalanceTest – základní fakta:

  • Test z kapky krve, který zvládnete provést v pohodlí domova sami.
  • Test posíláte poštou k vyhodnocení do nezávislé laboratoře VITAS Analytical Services v Norsku.
  • Testy jsou anonymní, výsledky testu jsou dostupné do 20 dnů na zinzinotest.com pod vaším unikátním kódem, který je součástí testu.
  • Změření hladiny 11 mastných kyselin v krvi.
  • Hodnocení poměru Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin.

BalanceTest prováděný metodou DBS.

BalanceTest je schváleným výrobkem pro „in vitro“ diagnostiku odebrání krevního vzorku v domácích podmínkách. Jedná se o krevní test, prováděný metodou suché krevní kapky (DBS), který poskytuje přesné údaje o hladině mastných kyselin, jež odráží složení tuků v potravě. Proces analýzy vzorku je naprosto anonymní.

BalanceTest se zasílá do laboratoře VITAS Analytical Services se sídlem v Norsku. Jedná se o nezávislou laboratoř, která spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a je držitelem certifikátu osvědčených výrobních postupů GMP s 20-ti letou zkušeností v provádění špičkových chromatografických vyšetření s využitím nejmodernějších technologií.

Důkaz rovnováhy za 120 dní.

Certifikované laboratoře VITAS Analytical Services analyzovaly více než 300 000 krevních Balance testů a vytvořily tak největší databázi na světě. Průměrný poměr mastných kyselin Omega 6 a Omega 3 u lidí, kteří neužívají Omega 3, je 12:1 až 15:1 v severní Evropě, 15:1 až 25:1 v celé Evropě a 25:1 až 35:1 v USA. Užíváním BalanceOil během 120 dnů získáte správný poměr 3:1, což přináší důležité benefity pro zdraví.

Řešení – Balance koncept

Na základě výzkumu souvisejícího s výše uvedenými poznatky vyvinuli vědci několik farmakologických nástrojů, které se dají použít jako terapeutický prostředek k řešení našich problémů.

První z nich se nazývá BalanceOil.

Jedná se o směs esenciálních Omega 3 mastných kyselin z mořských produktů (ryby nebo řasy) s polyfenoly. Je velmi důležité, aby se Omega 3 vždy konzumovaly s protizánětlivou složkou – polyfenoly – které jsou velmi silnými antioxidanty a zároveň olej chrání, aby neoxidoval. Díky tomu se účinná látka (Omega 3) dostane na správné místo, tedy do buněčné membrány. Pokud Omega 3 nejsou chráněny polyfenoly, dochází k jejich oxidaci a znehodnocení. Proces oxidace může probíhat přímo v lahvičce, v kapsli nebo i v těle při styku s volnými radikály. Takto degradovaný olej potom ztrácí svoji vstřebatelnost a účinnost a může organismu dokonce škodit! Tento poznatek prosazoval již maďarský vědec Dr. Szentgyorgyi Albert, držitel Nobelovy ceny.

Většina výrobků s Omega 3 na trhu obsahuje KONZERVANT Vitamín E, aby chránil mastné kyseliny před oxidací. Bylo však prokázáno, že Vitamín E neumí zabránit oxidaci Omega 3 mastných kyseli při jejich užití v těle při styku s volnými radikály, což způsobuje jejich znehodnocení ještě před vstřebáním do buněčných membrán.

BalanceOil dokáže do 4 měsíců změnit poměr mastných kyselin Omega 6 a Omega 3 z prozánětlivého na zdraví prospěšný 3 : 1. Společnost ZINZINO má v současné době (říjen 2019) více než 360 000 testů s poměry Omega 6 a Omega 3. Jedná se o největší světovou databázi tohoto druhu, která nás v této oblasti řadí mezi světové experty.

Pravidelnou konzumací esenciálních Omega 3 s polyfenoly se prokazatelně obnoví membrány všech buněk v těle a zastaví se tak zánětlivé procesy. Někdy k tomu dochází najednou, jindy postupně. BalanceOil tedy zastavuje záněty na úrovni buněk. Záněty ve střevech musíme řešit jinak. Proto doporučujeme kombinovat BalanceOil s dalším produktem, který se nazývá ZINOBIOTIC

Příběh Vítka

Podívejte se na příběh malého chlapce, díky kterému můžeme používat produkty společnosti Zinzino v České republice.

„VIDEO“

Prezentace: